Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  

02.12.2014.

Spisak studenata koji su ostvarili pravo na kredit

Spisak studenata koji su ostvarili pravo na kredit

U skladu sa članom 20a Pravilnika o kriterijumima, načinu, uslovima i visini naknade za ostvarivanje prava na smještaj i ishranu u domu, studentski kredit, stipendiju i participaciju prevoza (»Službeni list CG«, br. 12/2007, 16/2007, 25/11 i 54/2011) i Konkursom za dodjelu studentskih kredita za studijsku 2014/15. godinu Ministarstvo prosvjete objavljuje Rang listu kandidata kojima je odobren studentski kredit za studijsku 2014/15. godinu, kao i spisak studenata koji nijesu ostvarili pravo na isti.Aktuelnosti

25.12.2014.

Saopštenje: Nagrađeni pobjednici kviza „Igraj online – Crna Gora i EU“

Saopštenje: Nagrađeni pobjednici kviza „Igraj online – Crna Gora i EU“

Pobjednicima kviza „Igraj online- Crna Gora i EU“ koji je organizovalo Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, danas su uručene nagrade. Prvo mjesto osvojila je Milica Komnenović, učenica IX razreda OŠ „Oktoih“ iz Podgorice, drugo mjesto Bogdan Šćekić, učenik IX razreda OŠ “Risto Ratković” iz Bijelog Polja, a treće Predrag Čarapić, učenik VIII razred, OŠ “Oktoih” iz Podgorice.

više...
23.12.2014.

Saopštenje: Uplaćene dvije rate studentskih kredita i stipendija

Ministarstvo prosvjete je uplatilo dvije rate studentskih kredita i stipendija najboljim studentima i talentovanim učenicima (za novembar i decembar 2014. godine), koje će od śutra biti isplaćivane na šalterima filijala Societe generale banka Montenegro AD Podgorica, Atlas banke, Hipotekarne banke i Crnogorske komercijalne banke.

više...
23.12.2014.

Saopštenje: Donijeta odluka o dobitniku Državne nagrade „Oktoih“ u 2014. godini

Žiri za dodjelu Državne nagrade „Oktoih“ u sastavu: Pavle Goranović, predśednik, prof. dr Marko Camaj, član, Svetislav Bakić, član, Milica Pajović, član, Borislav Kašćelan, član, na V śednici održanoj 23. decembra 2014. godine, odlučio je da Državna nagrada „Oktoih“, za 2014. godinu pripadne JU Gimnaziji „Petar I Petrović Njegoš“, Danilovgrad, Veri Joksimović, profesorici ruskog jezika u JU OŠ „Risto ratković“, Bijelo Polje i Marijani Papić, direktorici JU OŠ „Pavle Rovinski“, Podgorica.

više...
19.12.2014.

Najava: Predstavnici TIKA-e i Ministarstva prosvjete će obići novoopremljenu učionicu u JU OŠ „21. maj“, Podgorica

U poneđeljak, 22. decembra 2014. godine u 12.00 sati predstavnici Turske agencije za međunarodnu saradnju TIKA i predstavnici Ministarstva prosvjete pośetiće JU Osnovnu školu „21. maj“. Naime, Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA, opremila je multimedijalnom opremom četiri učionice u Podgorici u školama: „21. maj“, „Oktoih“, „Radojica Perović“ i „Maksim Gorki“. Oprema podrazumijeva smart table, računare i projektore.

više...
19.12.2014.

Saopštenje: Ministarstvo prosvjete preduzima sve neophodne mjere i radnje povodom inicijative roditelja učenika i mještana, koja se odnosi na JU OŠ „Vladislav – Rajko Korać“, Štitari, Berane

Povodom inicijative koju su Ministasrtvu prosvjete uputili roditelji učenika JU OŠ „Vladislav – Rajko Korać“ i mještani sela Štitari, Rujište i Bubanje, a koja se odnosi na rad ustanove i njene Uprave, Ministarstvo je formiralo komisiju koja će utvrditi činjenično stanje i sačiniti izvještaj sa prijedlogom mjera u najkraćem roku. Komisija ima obavezu da izvrši uvid u organizaciju rada i finansijsko poslovanje u Matičnoj školi i područnim odjeljenjima.

više...