Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
06.02.2015

Obavještenje za javnost

Zakonom o izmjenama i dopunama zakona o inspekcijskom nadzoru („Službeni list“, CG br. 18/14), članom 76a, propisano je da nadležnost ovog organa u oblasti inspekcijskog nadzora za prosvjetu prestaje zaključno sa 31. decembra 2014. godine. Uprava za inspekcijske poslove preuzela je državne službenike, odnosno namještenike, dokumentaciju i opremu nekadašnjeg Odjeljenja prosvjetne inspekcije.04.02.2015.

Stipendije Univerziteta u Varšavi

Stipendije Univerziteta u Varšavi

Obavještavamo zainteresovane kandidate da Univerzitet u Varšavi, u okviru saradnje projekta “Erasmus+ Mundus Akcija 2 SIGMA Agile”, a u cilju promovisanja institucionalne saradnje i mobilnosti između EU i država Zapadnog Balkana, dodjeljuje oko 150 stipendija za studente, istraživače, akademike i administrativno osoblje iz država Zapadnog Balkana, među kojima je i Crna Gora.Aktuelnosti

26.02.2015.

JAVNE KONSULTACIJE U VEZI SA PLANOM UPRAVLJANJA ŽIVOTNOM SREDINOM ZA RADOVE NA ADAPTACIJI DOMA UČENIKA I STUDENATA PODGORICA, NOVI STUDENTSKI DOM – FAZA II

U okviru projekta „Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost – INVO“ jedna od planiranih aktivnosti koju realizuje Ministarstvo prosvjete je adaptacija postojećih domova učenika i studenata. U ovoj godini planirani su radovi u Domu učenika i studenata Podgorica, Novi studentski dom – faza II.

više...
24.02.2015.

Saopštenje: Održana Konferencija na temu “Kvalitetno obrazovanje – Unapređenje sistema za osiguranje kvaliteta“

Saopštenje: Održana Konferencija na temu “Kvalitetno obrazovanje – Unapređenje sistema za osiguranje kvaliteta“

U utorak, 24. februara 2015. godine održana je Konferencija pod nazivom “Kvalitetno obrazovanje – Unapređenje sistema za osiguranje kvaliteta“. Konferencija je predstavljala zajedničku inicijativu Ministarstva prosvjete, Zavoda za školstvo, Britanskog savjeta i kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori.

više...
23.02.2015.

Najava: Konferencija “Kvalitetno obrazovanje – Unapređenje sistema za osiguranje kvaliteta“

U utorak, 24. februara 2015. godine sa početkom u 10.00 sati u Podgorici, u zgradi Ujedinjenih Nacija, održati Konferencija pod nazivom “Kvalitetno obrazovanje – Unapređenje sistema za osiguranje kvaliteta“. Konferencija predstavlja zajedničku inicijativu Ministarstva prosvjete, Zavoda za školstvo, Britanskog savjeta i kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori.

više...
18.02.2015.

Saopštenje: Održano savjetovanje direktora srednjih škola koje će učestvovati na ovogodišnjem PISA testiranju

Saopštenje: Održano savjetovanje direktora srednjih škola koje će učestvovati na ovogodišnjem PISA testiranju

Generalna direktorica Direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih mr Nataša Gazivoda, pomoćnica ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje lica sa posebnim potrebama Vesna Vučurović, direktor Ispitnog centra prof. dr Željko Jaćimović, direktor Centra za stručno obrazovanje Duško Rajković i direktorica Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Zoja Lalović Bojanić i načelnica Odsjeka za utvrđivanje kvaliteta u Zavodu za školstvo Vesna Bulatović održali su danas savjetovanje direktora srednjih škola koje će učestvovati na ovogodišnjem PISA testiranju.

više...
17.02.2015.

Takmičenje iz filozofije za srednjoškolce

Obavještavamo javnost da će 14. marta 2015. godine, u prostorijama Gimnazije “Slobodan Škerović”, sa početkom u 10h, biti održano srednjoškolsko Takmičenje iz filozofije u organizaciji Udruženja profesora filozofije. Takmičenje se sastoji iz dva dijela. Prvi dio takmičenja je eliminatoran i sastoji se iz pisanja filozofskog eseja na jednom od četiri jezika: engleskom, španskom, njemačkom i francuskom. Autori četiri najbolje ocijenjena eseja istog dana, poslije podne, pristupaju usmenom dijelu takmičenja koji se sastoji od razgovora s tročlanom komisijom.

više...