Manja slova Veća slova RSS

>

NAJAVA: URUČENJE HACCP SERTIFIKATA JPU „DRAGAN KOVAČEVIĆ“ NIKŠIĆ

Datum objave: 25.06.2013 10:23 | Autor: Ivona Međedović

Ispis Štampaj stranicu


U srijedu, 26. juna 2013. godine u sali za sastanke Ministarstva prosvjete (Vaka Đurovića, b. b.) JPU „Dragan Kovačević“, Nikšić biće uručeni HACCP sertifikat.

Javna predškolska ustanova „Dragan Kovačević“ je sa uspjehom realizovala projekat inplementacije HACCP sistema. Nikšićki vrtić je prva obrazovno-vaspitna ustanova u Crnoj Gori koja je uvela HACCP sistem. Sertifikacionu provjeru sistema uradila je međunarodno priznata kompanija iz ove oblasti YUQS iz Beograda u saradnji sa preduzećem „Stadion“ DOO iz Podgorice.

Ministarstvo prosvjete je ponosno što subjekti koji čine sastavni dio našeg obrazovnog sistema prepoznaju potrebu za stalnim podizanjem kvaliteta svih komponenti koje se odnose na djecu. Očekujemo da će i ostale javne ustanove koje se bave pripremom hrane slijediti put vrtića iz Nikšića. Ministarstvo prosvjete će ih u tome podržati, kao što je podržalo vrtić „Dragan Kovačević“ renoviranjem kuhinje, čime je napravljen prvi i najznačajniji korak na putu ka sertifikaciji.

Uručenju će prisustvovati: Slavoljub Stijepović, ministar; Vesna Vučurović, pomoćnica ministra; Vojin Žugić, izvršni direktor Stadion DOO; mr Snežana Šćepanović, direktor konsalting sektora Stadion DOO; prof. dr Radomir Radovanović, konsultant Stadion DOO; Aleksandar Đorđević, izvršni direktor YUQS, direktori predškolskih ustanova i studentskih i učeničkih domova; predstavnici upravnih odbora ustanova i predstavnici roditelja.

Nakon dodjele održaće se edukativna prezentacija o značaju HACCP sistema.