Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: Učenici SMŠ „17.septembar“ iz Žabljaka postigli izuzetne rezultate na Trećem međunarodnom likovnom takmičenju „Kras pod zaštitom –poklon za buduće generacije“

Saopštenje: Učenici SMŠ „17.septembar“ iz Žabljaka postigli izuzetne rezultate na Trećem međunarodnom likovnom takmičenju „Kras pod zaštitom –poklon za buduće generacije“
Datum objave: 25.06.2015 11:22 | Autor: PR Sluzba Ministarstva

Ispis Štampaj stranicu


Učenice SMŠ „17. septembar“ iz Žabljaka, Stešević Anđela, Dajana Motika-Raonić i Anja Pješivac postigle zapažen uspjeh na Trećem međunarodnom likovnom takmičenju „Kras pod zaštitom –poklon za buduće generacije“ koji je organizovao Nacionalni institut za geofiziku, geodeziju i geografiju pri Bugarskoj akademiji nauka i Osnivački centar za karstologiju „Vladimir Popov“, u saradnji sa Bugarskom UNESCO ASP mrežom škola i Ministarstvom prosvjete i nauke Bugarske.
Učenice su ostvarile rezultate u sljedećim kategorijama: Stešević Anđela zauzela je I mjesto za likovni rad (u kategoriji – Crtež za učenike preko 12 godina), Dajana Motika-Raonić zauzela je II mjesto za likovni rad (u istoj kategoriji), dok su Dajana Motika-Raonić i Anja Pješivac osvojile Grand prix (urađen reljef Durmitora).
Svečana dodjela nagrada i otvaranje izložbe pobjedničkih radova održaće se 23. septembra u Sofiji za vrijeme Svečanog zasijedanja na Međunarodnoj naučnoj i praktičnoj konferenciji „Zaštićene kraške teritorije –obrazovanje i obuka“ koje će se održati 23-26. septembra 2015. godine u Sofiji, Bugarska.
Na ovom takmičenju učestvovale su obrazovne ustanove članice UNESCO mreže pridruženih škola (UNESCO ASPnet), kojima je ovaj poziv bio upućen. Škola iz Žabljaka se ističe po rezultatima koje postiže na međunarodnim takmičenjima i konkursima u okviru UNESCO mreže pridruženih škola (UNESCO ASPnet).
Cilj takmičenja bio je promocija i očuvanje prirodne baštine i posebno zaštita krasa kao značajnog geološkog fenomena. Takmičenje je bilo organizovano pod sloganom „Zaštićene kraške teritorije – cjeloživotno učenje“.
U skladu sa takmičarskim pravilima, učenice će zajedno sa jednim nastavnikom, pohađati Putujuću ljetnju školu krasa, koju je podržao UNESCO, a koja će se održati od 22-31. jula u kraškim predjelima Bugarske.
Spisak pobjednika nalazi se u prilogu, a može se naći i na zvaničnom sajtu takmičenja: http://prokarstterra.bas.bg/competition/en/awards.html

PR Služba Ministarstva prosvjete