Manja slova Veća slova RSS

>

Odrzana svečanost povodom proglašenja pobjednika takmičenja "Sigurna budućnost"

Odrzana svečanost povodom proglašenja pobjednika takmičenja "Sigurna budućnost"
Datum objave: 31.05.2016 16:52 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ekipa iz Nikšića u sastavu Dejan Zejak i Ivana Filipović, osvojila je prvo mjesto u nacionalnom takmičenju ,,Sigurna budućnost” koje je organizovao ALFA Centar u saradnji sa Komunikacionim timom Savjeta za članstvo Crne Gore u NATO i Vojskom Crne Gore. Nakon tromjesečnog nadmetanja drugo mjesto zauzela je ekipa sa Žabljaka koju su činili Luka Božović i Aleksandar Zeković, dok je treće mjesto pripalo takođe Nikšićanima, Marini Došen i Bojani Rmandić.

Nagrade prvoplasiranim ekipama na današnjem(31. maj) svečanom proglašenju u kasarni ,,Milovan Šaranović” u Danilovgradu, uručio je ministar prosvjete Predrag Bošković.

PR služba Ministarstva prosvjete

,,Zadovoljstvo mi je da vidim ovoliko mladih i lijepih ljudi koji su kroz takmičenje pokazali izuzetno znanje. Prije svega što vi prenosite ideju ,,Sigurne budućnosti’’ mnogo bolje od nas političara. Veoma je važno što ste bili dio ovog takmičenja jer je neformalno obrazovanje od ogromnog značaja za vaše živote i karijere. Ohrabruje to što su se takmičile ekipe iz svih krajeva Crne Gore’’, kazao je ministar Bošković zahvajujući se organizatorima ovog takmičenja.

Za tri prvoplasirane ekipe organizator je obezbijedio studijsko putovanje u Brisel, učešće na međunarodnom susretu REACT 2016 i spotsku opremu. Dejan Zejak iz pobjedničke ekipe kaže da su mnogo naučili o vojsci i evroatlanskim integracijama Crne Gore.

,,Organizacija takmičenja je zaista vrhunska. Nijesmo se pokajali što smo se prijavili i uložili mnogo vremena i energije da bi se što bolje plasirali. Mnogo sam naučio o vojsci i integracijama u NATO, a upoznao sam vršnjake iz svih gradova Crne Gore. Sa nestrpljenjem očekujemo put u Brisel”, kazao je Zejak.

,,Sigurna budućnost” je takmičenje za mlade od 15 do 19 godina i ima za cilj da se podigne nivo informisanosti mladih o karakteru, istoriji, geografiji, politici i bezbjednosnim pitanjima Sjeveroatlantskog Saveza i odnosima Crne Gore sa ovim savezom.

VIDEO:

 

Danilovgrad - Izjava ministra prosvjete Predrag Boškovića na svečanosti povodom proglašenja pobjednika takmičenja „Sigurna budućnost“