Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: Otvoren novi objekat JPU “Đina Vrbica” u Zagoriču

Saopštenje: Otvoren novi objekat JPU “Đina Vrbica” u Zagoriču
Datum objave: 19.12.2016 17:00 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministar prosvjete dr Damir Šehović i gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović otvorili su danas, 19. decembra 2016. godine novi objekat JPU “Đina Vrbica” u Zagoriču.

Nakon svečanog otvaranja ministar Šehović je izrazio zadovoljstvo zbog prilike da na Dan Podgorice zajedno sa gradonačelnikom otvori novi objekat JPU “Đina Vrbica” u Zagoriču. On je naglasio da se objekat prostire na preko 1.400m², da je u njega uloženo preko 1.200.000 eura i da će u njemu biti smješteno oko 250 mališana, čime će značajno biti rasterećeni kapaciteti predškolskih ustanova na nivou Glavnog grada.

PR služba Ministarstva prosvjete

Šehović je podsjetio da je ovaj objekat samo jedan od sedam objekata koji se gradio uz pomoć kredita Banke za razvoj Savjeta Evrope koja je obezbijedila kredit od 10 miliona eura za podršku infrastrukturi predškolskog obrazovanja u Crnoj Gori.

„Važan segment reforme obrazovanja koji očekuje crnogorski obrazovni sistem je upravo reforma predškolskog obrazovanja gdje su prioriteti povećanje obuhvata djece predškolskim obrazovanjem, zatim unapređenje kvaliteta usluge u ustanovama i unapređenje sistema finansiranja koji mora biti izdržljiviji“, zaključio je Šehović.

Ministar Šehović je izrazio zahvalnost prethodnom ministru prosvjete mr Predragu Boškoviću koji je započeo ovaj veoma važan projekat, zatim Direkciji za javne radove, ali i Glavnom gradu koji je besplatnim ustupanjem zemljišta omogućio ovaj projekat.

PR služba Ministarstva prosvjete

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović iskoristio je priliku da čestita građanima Podgorice Dan njihovog grada. On je izrazio nadu da će nastavno osoblje i djeca imati prijatan boravak u novom objektu u kojem će sticati nova znanja i prijateljstva.

Stijepović je naglasio da je gradska uprava predvidjela da putam partnerstva sa Ministarstvom prosvjete, a uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj poveća boravišne kapacitete u Podgorici, a ovaj objekat je rezultat te saradnje. On je naglasio da uprava grada stavlja akcenat na ravnomjeran razvoj grada pa stoga razvija i prigradska naselja.

Pomoćnica direktorice JPU “Đina Vrbica” Milena Mijović zahvalila je Ministarstvu prosvjete i gradskoj upravi na nesebičnoj podršci predškolskom obrazovanju i vaspitanju. Ona je rekla je da je JPU „Đina Vrbica“ od danas bogatija za još jednu vaspitnu jedinicu, 250 dječjih osmjeha i još toliko porodica kojima će ova ustanova i zaposleni u njoj biti velika podrška u odrastanju njihove djece.

VIDEO:

PR služba Ministarstva prosvjete