Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: Inicirana kontrola načina formiranja odjeljenja u školama

Saopštenje: Inicirana kontrola načina formiranja odjeljenja u školama
Datum objave: 27.01.2017 16:52 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


S obzirom na informacije u javnosti vezane za način i kriterijume prilikom formiranja odjeljenja u određenim školama, ministar prosvjete Damir Šehović je danas formalno zatražio od Zavoda za školstvo i Uprave za inspekcijske poslove da izvrše sveobuhvatan nadzor po ovom pitanju. Od konstatovanog činjeničnog stanja će zavisiti dalje aktivnosti Ministarstva ovim povodom. 

Namjera je utvrđivanje situacije od strane institucija, i to ne samo u dijelu postojanja ili nepostojanja eventualnih nepravilnosti, već i u dijelu mogućnosti preciznog utvrđivanja činjeničnog stanja kada je u pitanju osjetljivo pitanje kakvo je formiranje odjeljenja prema društvenom i socijalnom statusu. 

Obrazovanje i vaspitanje ima za cilj da obezbijedi mogućnost za svestrani razvoj pojedinca i omogući njegovo uključivanje i participaciju na svim nivoima rada i djelovanja. Kako je ranije saopšteno, politika crnogorskog obrazovnog sistema je jasna, i počiva na jednakosti u ostvarivanju prava na obrazovanje, bez obzira na nacionalnu pripadnost, rasu, pol, jezik, vjeru, socijalno porijeklo ili drugo lično svojstvo.