Manja slova Veća slova RSS

>

Ministarstvo prosvjete i CANU potpisaće Sporazum o saradnji

Ministarstvo prosvjete i CANU potpisaće Sporazum o saradnji
Datum objave: 17.02.2017 14:39 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Objedinjavanje kapaciteta u oblasti obrazovanja kroz intenzivniju saradnju Ministarstva prosvjete i Crnogorske akademije nauka i umjetnosti od velikog je značaja za razvoj crnogorskog društva, zaključeno je na današnjem sastanku ministra prosvjete dr Damira Šehovića i predsjednika CANU, akademika Dragana K. Vukčevića.

PR služba Ministarstva prosvjete

Ministar Šehović je ocijenio da je ovaj susret način da se pokaže novi pristup u komunikaciji dvije institucije i kao rezultat sastanka najavio potpisivanje Sporazuma o saradnji Ministarstva prosvjete i CANU koji će predstavljati okvir za buduće zajedničko djelovanje.
Šehović je naglasio da se objedinjavanje kapaciteta dviju institucija može usmjeriti na bolje korišćenje fondova Evropske unije. On je, takođe, izrazio uvjerenje se kroz organizovanje okruglih stolova na temu legislative i ostalih društveno aktuelnih pitanja može dati veliki doprinos razvoju društva. Kao jedan od mogućih zajedničkih projekata Šehović je pomenuo i eventualno osnivanje fonda za talentovane studente i mlade istraživače.

PR služba

Predsjednik CANU, akademik Dragan K. Vukčević izrazio je zadovoljstvo zbog posjete ministra prosvjete i rekao da su ovakvi susreti značajni jer pružaju mogućnost planiranja elita u oblastima obrazovanja i nauke.

On je istakao da bi zajednički projekti izdanja i naučni skupovi bili „dobra prilika da se neka umna riječ o razvoju Crne Gore čuje, objedini i postane realnost“, i dodao da vjeruje u „neko buduće vrijeme koje će otvoriti nove prostore sa kojih ćemo i mi bolje vidjeti svijet i svijet bolje sagledati nas“.

VIDEO:

Ministar prosvjete Damir Šehović - odgovori na pitanja novinara nakon posjete Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti

PR služba Ministarstva prosvjete