Manja slova Veća slova RSS

>

Radionica o bezbjednosti djece na internetu održana u JU OŠ "Sutjeska " u Podgorici

Radionica o bezbjednosti djece na internetu održana u JU OŠ "Sutjeska " u Podgorici
Datum objave: 20.04.2017 11:38 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


U srijedu, 20. aprila, u JU OŠ "Sutjeska" održana je radionica namijenjena učenicima 3. i 4. razreda na kojoj je predstavljena aplikacija „NET prijatelji“.

Radionica je realizovana u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, a prezenteri aplikacije bile su učiteljice Milica Radusinović, Ivana Nikolić, Snežana Bogojević, Biljana Božović i školski ICT koordinator Tea Hadžikardić.

PR služba Ministarstva prosvjete

Aplikacija NET prijatelji, koja je nastala kao proizvod saradnje kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori i Ministartstva prosvjete, treba da upozna djecu sa važnim informacijama o bezbjednosti na internetu i pomogne im da izbjegnu, ali i prepoznaju online nasilje, kada do njega dođe.

Aplikacija je namijenjena djeci uzrasta od 9 do 11 godina, i funkcioniše po principu kviza u formi pitanje-odgovor. Kroz deset scenarija, predstavljene su različite potencijalne situacije u kojima se djeca koja koriste internet mogu naći. Važno je napomenuti da aplikacija nije namijenjena samo djeci već i njihovim roditeljima i nastavnicima, jer je glavna ideja da ova igrica bude povod za razgovor i sa njima, kako bi se preventivno djelovalo.

Ako imate iPhone, aplikaciju „NET prijatelji“ možete besplatno preuzeti sa ovog linka: https://itunes.apple.com/us/app/net-prijatelji/id1096541017?ls=1&mt=8

Ako imate Android telefon, aplikaciju „NET prijatelji“ možete besplatno preuzeti sa ovog linka: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.unicef.is.