Manja slova Veća slova RSS

>

Medalje na Matematičkom turniru „Integral kup“, Valjevo 2017

Medalje na Matematičkom turniru „Integral kup“, Valjevo 2017
Datum objave: 05.12.2017 10:02 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Učenici Gimnazije „Slobodan Škerović“ osvojili su tri medalje na Matematičkom turniru u Valjevu, koji je održan u subotu 2. decembra 2017. u Valjevskoj gimnaziji. Srebrnu medalju osvojio je Dušan Subotić (IIm), a bronzane medalje osvojili su Kosta Vukićević (Im) i Emir Hadžajlić (IIm).

Matemačički turnir „Integral kup“ je matematičko takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola, uzrasta od 13 do 17 godina (od VII razreda osnovne do II razreda srednje škole) iz Srbije i zemalja regiona i revijalno za učenike VI razreda iz Valjeva. Pokretači i organizatori turnira su Podružnica matematičara Valjevo i Valjevska gimnazija, a turnir je jedna od mnogobrojnih aktivnosti popularizacije matematike i podrške mladim talentima koje preduzimaju Podružnica matematičara Valjevo i Valjevska gimnazija. Turnir se održava po drugi put i slijedi namjere organizatora da bude jedna od pripremnih aktivnosti obdarenih mladih matematičara za takmičenja koja slijede. Ciljevi turnira su popularizacija matematike, približavanje nauke mladima, razvoj takmičarskog duha i podrška talentima iz različitih sredina da se zbližavaju i učestvuju u zajedničkim kreativnim aktivnostima.

Naši učenici bili su uspješni i ostvarili su zapažene rezultate, kao jedini učesnici iz Crne Gore na regionalnom turniru. Takmičili su se: Ksenija Belada, učenica Im, Kosta Vukićević, učenik Im, Emir Hadžajlić, učenik IIm i Dušan Subotić, učenik Im Gimnazije „Slobodan Škerović“ Srebrnu medalju osvojio je Dušan Subotić, a bronzane medalje osvojili su Kosta Vukićević i Emir Hadžajlić.

Vođa i koordinator našeg matematičkog tima bila je profesorica matematike Virna Hadžiosmanović. U ekipnom plasmanu škola Gimnazija „Slobodan Škerović“ zauzela je 4. mjesto.