Manja slova Veća slova RSS

>

Otvorena međunarodna obuka za nastavnike engleskog jezika ''Cross-border Classroom Connections''

Otvorena međunarodna obuka za nastavnike engleskog jezika
Datum objave: 10.01.2018 15:00 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Međunarodna obuka za nastavnike engleskog jezika ''Cross-border Classroom Connections'' počela je danas u Budvi. Program je otvorila ambasadorka SAD u Crnoj Gori Margaret En Uehara, šefica regionalne kancelarije Stejt departmenta za engleski jezik Džen Mekartur i predsjednica Udruženja nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM Dragana Radoman.

Program obuke će obuhvatiti 40 sati za oko 75 nastavnika engleskog jezika, eksperata i administratora programa engleskog jezika iz 7 zemalja: Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Bugarske i Estonije. Tokom 5 dana, eksperti za engleski jezik iz Sjedinjenih Država, uključujući Fulbright stipendiste i specijaliste iz regiona, podijeliće svoje znanje i iskustvo sa učesnicima.

Cilj obuke je pružanje podrške profesionalnom razvoju nastavnika i administratora programa engleskog jezika koje finansira Stejt department i razmjena ideja o tome kako podučavati engleski jezik i američku kulturu sa fokusom na medijsku pismenost, kritičko promišljanje i druge vještine neophodne u 21. vijeku. Cilj obuke je takođe da se osnaži regionalna saradnja u ovoj oblasti.

Obuku organizuju Regionalna kancelarija Stejt departmenta za engleski jezik u Beogradu i Ambasada SAD u Podgorici u saradnji sa Udruženjem nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM.