Manja slova Veća slova RSS

>

Šehović nastavlja sa Danom otvorenih vrata: građani u prilici da iznesu mišljenja i probleme

Šehović nastavlja sa Danom otvorenih vrata: građani u prilici da iznesu mišljenja i probleme
Datum objave: 27.02.2018 10:29 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo prosvjete nastavlja sa Danom otvorenih vrata u okviru koga ministar prosvjete dr Damir Šehović razgovara sa građanima o obrazovnom sistemu, o nedoumicama i problemima prosvjetnih radnika, sa ciljem pronalaženja najboljih rješenja i poboljšanja kvaliteta rada Ministarstva. Tako je juče održan treći po redu Dan otvorenih vrata.

Građani koji su se obratili ministru za prijem bili su zainteresovani za pojašnjavanje zakonskih procedura zapošljavanja, procedura tranformacije ugovora, premještaja iz jedne ustanove u drugu, ali i mogućnostima za mlade talente. Ta tema bila naročito zastupljena s obzirom na to da Fond za kvalitet i talente postaje operativan, a nedavno donešenim Pravilnikom najavljeno je da su za najbolje učenike predviđene nagrade i do 2.000 eura.
Njime je predviđeno i nagrađivanje posvećenih nastavnika, za šta su mnogi prosvjetni radnici bili zainteresovani.

Dan otvorenih vrata jedan je od načina da rukovodstvo resora prosvjete u direktnoj komunikaciji stekne potpunu sliku o efektima rada Ministarstva i realnom stanju u obrazovnim ustanovama. Razgovor sa građanima je jedini način da se dobiju sve informacije o praksama u sistemu obrazovanja, poboljša kvalitet rada svih obrazovnih ustanova, ali i rad Ministarstva.

Ovo je već treći dan otvorenih vrata Ministarstva prosvjete, koji se organizuje tako što se izvrši izbor među zahtjevima za prijem koji su pristigli u ovu instituciju u prethodnim mjesecima. Izbor se vrši prvenstveno na osnovu vremena kad su zahtjevi poslati i podatka da li su u nadležnosti Ministarstva.

PR Služba Ministarstva prosvjete