Manja slova Veća slova RSS

>

OBAVJEŠTENJE U VEZI PRIJAVE NASTAVNIKA ZA POHAĐANJE KURSEVA ORACLE AKADEMIJE

OBAVJEŠTENJE U VEZI PRIJAVE NASTAVNIKA ZA POHAĐANJE KURSEVA ORACLE AKADEMIJE
Datum objave: 20.03.2018 12:42 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Obavještavamo Vas da su prijave za kurseve Oracle Akademije završene, jer su popunjena sva mjesta. Oracle Akademija će omogućiti nastavnicima da pohađaju kurseve i u naredne dvije godine. Sve zainteresovane kandidate, koji sada nisu uspjeli da se prijave na vrijeme, pozivamo da prate konkurs za kurseve koje će se realizovati naredne školske godine, a koji će biti objavljeni na sajtu Ministarstva prosvjete i na školskom portalu.

Za ovu školsku godinu prijavilo se 90 nastavnika za pohađanje kurseva po programu Oracle Akademije i to 60 nastavnika za kurs "Java Fundamentals" i 30 nastavnika za kurs "Database Foundations".

Kurs "Java Fundamentals" osposobljava polaznike, koji imaju malo ili nimalo znanja iz programiranja, da kreiraju Java programe. Polaznici kursa će se upoznati sa konceptima objektno-orijentisanog programiranja, terminologijom i sintaksom, kao i sa svim koracima potrebnim da se kreiraju Java programi upotrebom interaktivnih razvojnih okruženja Alice, Greenfoot i Eclipse. Praktične vježbe su važan dio kursa, tako da polaznici mogu da usavrše programerske veštine. Alat Alice koji služi za jednostavno kreiranje 3D animacija i alat Greenfoot koji služi za jednostavno kreiranje 2D interaktivnih igrica, mogu da se primjene u nastavi informatike već sa učenicima osnovne škole.

Kurs "Database Foundations" uvodi polaznike u osnovne koncepte relacionih baza podataka. Kroz kurs se uči terminologija relacionih baza podataka, kao i koncept modelovanja podataka. Alat Oracle SQL Developer Data Modeler se koristi za izradu modela, a jezik SQL se koristi za rad sa bazom podataka. Alat Oracle Application Express pruža mogućnost praktičnog rada kroz razne aktivnosti. Zastupljena je i metoda učenja kroz projektni rad, tako da će polaznici kreirati projekat kroz koji će dizajnirati, implementirati i demonstirati rešenje u vidu baze podataka za neko poslovanje ili organizaciju (banka, pošta, škola, prodavnica...).