Manja slova Veća slova RSS

>

Održano drugo savjetovanje na temu: Prevencija ranog napuštanje škole i unapređenje korišćenja podataka iz MEIS baze

Datum objave: 28.03.2018 15:15 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


U srijedu 28.3.2018 godine u prostorijama Ministarstva prosvjete održano je drugo savjetovanje na temu: Prevencija ranog napuštanje škole i unapređenje korišćenja podataka iz MEIS baze.

Savjetovanju su prisustvovali predstavnici institucija koje se bave obrazovanjem i Ministarstva prosvjete, a takođe su bili prisutni i predstavnici Ministarstva javne uprave. Prisutnima su predstavljeni nadograđeni djelovi MEIS aplikacije koji imaju za cilj da se školama u budućnosti omogući da imaju informaciju koja su djeca u riziku od napuštanja školovanja. Na ovaj način će se pokušati, da se u zavisnosti od broja opravdanih, neopravdanih časova, uspjeha i disciplinskih mjera, preventivno djeluje na učenike ukoliko se posumnja da postoji rizik od napuštanja školovanja

Takođe na savjetovanju je predstavljena i "Školska karta", dio aplikacije koji treba da direktorima omogući bolje rukovođenje obrazovnom institucijom, kao i da uporede statističke podatke vezane za njihovu školu sa prosjekom u CG, regiji ili opštini kada su u pitanju uspjeh, izostanci, broj ucenika u odjeljenju i sl.

Pravljenje web stranice sa školskom statistikom i nadogradnja MEIS aplikacije su izvršene uz podršku UNICEF-a.