Manja slova Veća slova RSS

>

Obilježen Dan studenata na UCG

Obilježen Dan studenata na UCG
Datum objave: 04.04.2018 09:34 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


U Rektoratu Univerziteta Crne Gore, na svečanoj sjednici Studentskog parlamenta, obilježen je Dan studenata, a prisutnima su se obratili direktorica Direktorata za visoko obrazovanje Mubera Kurpejović, rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić i predsjednica Studentskog parlamenta UCG Sara Arianna Serhatlić.

Čestitajući Dan studenata, dekan je rekao da ovo dan posvećen najznačajnijem dijelu crnogorske populacije, mladim obrazovanim i talentovanim ljudima, budućim nosiocima akademske misli, kritičke svijesti i društvenog progresa Crne Gore.

"Na dan Studenata, uprava Univerziteta Crne Gore, nastavno i administrativno osoblje žele podsjetiti studente da su tu za njih, da im pomognu da u okviru ponuđenih nastavnih programa i studijskih sadržaja unaprijede svoja teorijska i praktična znanja, da podstaknu njihove kreativne ideje i da ih inspirišu na konstantne intelektualne izazove. Do uspjeha se dolazi samo upornim zalaganjem i kontinuiranim radom na sebi. Nema prečica, nema izgovora. Biti student znači biti odgovoran za budućnost društva znanja".

PR služba Ministarstva prosvjete

On je rekao i da je cilj Univerziteta da potencijal i talenat crnogorskih studenata integriše u evropski i svjetski obrazovni prostor, kroz programe studentske mobilnosti sa partnerskim univerzitetima, kao i kroz mogućnosti stručnog osposobljavanja u insostranstvu, da unaprijedi rad i život studenata, kroz osavremenjivanje i kvalitet studijskih programa i kroz obogaćivanje njihovih društvenih, kulturnih i sportskih aktivnosti, nastavljajući uspješnu saradnju sa Studentskim parlamentom, u smislu prioritizacije studentskih prava i pitanja i stvori cijenjene akademske građane, društveno odgovorne pojedince i produktivne generacije koje će osigurati ekonomski prosperitet i demokratski razvoj crnogorskog društva.

Kurpejović je rekla da o važnosti glasa studenata jasno govori odlična saradnja koju oni godinama imaju sa Ministarstvom prosvjete. Prema njenim riječima, studenti su kao ravnopravni partner uključeni u kreiranje politika u oblasti obrazovanja, dio su organa upravljanja i svih radnih grupa koje izrađuju strateške i zakonske propise. Ona je podsjetila na obrazovnu reformu i istakla važnost dostupnosti visokog obrazovanja kroz uvođenje besplatnog studiranja, kao i obavezne prakse u obimu od 30%.

Čestitajući njihov Dan, Kurpejović je poručila studentima da budu uporni i istrajni u postizanju svojih ciljeva.

PR služba Ministarstva prosvjete

U punoj sali studenata, prisustvovali su i predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore prof. dr Duško Bjelica, predstavnici Vlade i državnih institucija, kao i profesori i akademsko osoblje.

Foto: www.ucg.ac.me