Manja slova Veća slova RSS

>

Održana studijska posjeta predstavnika Evropske federacije poslodavaca u obrazovanju

Održana studijska posjeta predstavnika Evropske federacije poslodavaca u obrazovanju
Datum objave: 25.05.2018 08:42 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


U petak, 25. maja 2018. godine održana je studijska posjeta Crnoj Gori predstavnika Evropske federacije poslodavaca u obrazovanju iz Brisela. Sudijska posjeta je organizovana od strane Ministarstva prosvjete na temu „Promocija i unapređenje inkluzivnog obrazovanja od ranog uzrasta“.

U posjeti Crnoj Gori boravilo je dvanaest predstavnika zemalja članica Evropske federacije poslodavaca u obrazovanju EFEE u cilju razmjene iskustava i dobrih praksi koje se primjenjuju u crnogorskom obrazovnom sistemu na temu inkluzivnog obrazovanja. Tom prilikom predstavnici su se kroz neposrednu komunikaciju sa djecom, nastavnicima, stručnim saradnicima i direktorima tri obrazovne institucije (JU OŠ „21. maj“, Resursni centar Podgorica i Resursni centar „1. jun“) upoznali sa sistemom inkluzivnog obrazovanja, ranom intervencijom, najboljim primjerima kulture i prakse rada sa djecom sa posebnim obrazovnim potrebama koji se u Crnoj Gori sprovodi posljednjih godina. Imali su prilike da vide i uvjere se kako je organizovan i funkcioniše sistem inkluzivne nastave - neposredni nastavni proces, ali i da vide kako se koriste postojeći resursi da bi se pružila podrška đeci, nastavnicima, kroz, ovog puta, asistivnu ulogu resursnih centara.

PR služba Ministarstva prosvjete

Organizator posjete je bilo Ministarstvo prosvjete uz finansijku pomoć Federacije i ERASMUS + programa.

Na kraju posjete predstavnici iz četiri zemlje članice EU (Belgija, Irska, Malta i Slovenija) su posjetili i Ministarstvo prosvjete i tom prilikom su se upoznali sa obrazovnim politikama koje Crna Gora sprovodi na polju unapređenja i promocije inkluzivnog obrazovanja.