Manja slova Veća slova RSS

>

Vlada će pomoći Nini Bošković u obezbjeđenju sredstava za Oksford

Vlada će pomoći Nini Bošković u obezbjeđenju sredstava za Oksford
Datum objave: 13.06.2018 12:42 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Vlada Crne Gore i Ministarstvo prosvjete će pomoći Nini Bošković, studentkinji Prirodno-matematičkog fakulteta, u obezbjeđivanju značajnog dijela školarine za master studije na Oksford univerzitetu, program kliničke embriologije. To je danas saopštio ministar prosvjete, dr Damir Šehović, na sastanku sa Ninom Bošković.

Ministar je rekao da je važna činjenica da je crnogorski student primljen na master studije na jedan od najprestižnijih svjetskih univerziteta. On je pak istakao i da je riječ o specifičnom slučaju, jer sistemski načini podrške najboljima, poput novoosnovanog Fonda za kvalitet i talente ili postojeći programi studentske razmjene, ne obuhvataju program o kome je konkretno riječ, kao i da troškovi za isti od preko 40 000 eura nijesu djelimično ili u potpunosti pokriveni stipendijom od strane Univerziteta Oksford.

“Imajući pak u vidu zaista veliki uspjeh kao što je prijem na univerzitet u Oksfordu, zvanično najbolji svjetski univerzitet, te činjenicu da je riječ o studentkinji koja je proglašena za najboljeg studenta Prirodno-matematičkog fakulteta, obezbijedićemo finansijsku podršku u značajnoj mjeri”, zaključio je Šehović.