Manja slova Veća slova RSS

>

Održan sastanak "Mreža za razvoj nastavnika i uspostavljanje saradnje u oblasti razvoja nastavnika u Jugoistočnoj Evropi"

Održan sastanak "Mreža za razvoj nastavnika i uspostavljanje saradnje u oblasti razvoja nastavnika u Jugoistočnoj Evropi"
Datum objave: 02.07.2018 08:26 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Predstavnici Crne Gore učestvovali su na inicijalnom sastanku pod nazivom Mreža za razvoj nastavnika i uspostavljanje saradnje u oblati razvoja nastavnika u Jugoistočnoj Evropi, koji je u organizaciji ERI SEE (Education Reform Iniciative of South Eastern Europe) i ETF (Europian Trening Fondation) održan 28. juna u Beogradu.

Na sastanku su učestvovali predstavnici Albanije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Moldavije. Crnogorsku delegaciju činili su mr Svetlana Čabarkapa, Ministarstvo prosvjete, mr Nataša Gazivoda, Zavod za školstvo i Ivan Marković, Centar za stručno obrazovanje.

Cilj sastanka bio je iniciranje saradnje trenera za obuku nastavnika i kreatore politika u Jugoistočnoj Evropi, razmjena iskustava i dobrih praksi u regionu, definisanje postojećih izazova i prioritetnih oblasti, kao i izgradnja platforme za sistematsko unapređenje u obuci nastavnika i profesionalnom razvoju u regionu.