Manja slova Veća slova RSS

>

Raspisan konkurs za dodjelu studentskih i učeničkih stipendija

Raspisan konkurs za dodjelu studentskih i učeničkih stipendija
Datum objave: 01.08.2018 10:42 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo prosvjete raspisalo je konkurs za dodjelu 332 stipendije najboljim studentima, studentima sa invaliditetom, te studentima deficitarnah zanimanja za nastavu na albanskom jeziku, za studijsku 2018/2019. godinu. Od ukupno 332 stipendije, 200 će pripasti najboljim studentima koji produžavaju pravo na stipendiju, 100 najboljim studentima koji prvi put konkurišu, 20 studentima sa invaliditetom i 12 studentima deficitarnih zanimanja za nastavu na albanskom jeziku.

Pravo da konkurišu za stipendiju imaju najbolji studenti na drugoj i narednim godinama studija, koji su prvi put upisali semestar tekuće studijske godine, nijesu gubili ni jednu godinu tokom studija, koji su prema nastavnom programu ustanove visokog obrazovanja na kojoj studiraju položili sve ispite iz prethodnih godina studija i postigli indeks uspjeha najmanje 9,00. Prijava za stipendije može se preuzeti samo elektronski, sa sajta Ministarstva prosvjete, a rok za podnošenje dokumenata za dodjelu stipendija najboljim studentima je od 3. septembra do 19. oktobra 2018. godine.

Ministarstvo prosvjete raspisalo je i konkurs za dodjelu 185 stipendija talentovanim učenicima osnovnih i srednjih škola, od čega: 20 učenicima osnovnih škola koji prvi put konkurišu za stipendiju, 40 učenicima osnovnih škola koji produžavaju pravo na stipendiju, 30 učenicima srednjih škola koji prvi put konkurišu za stipendiju, 60 učenicima srednjih škola koji produžavaju pravo na stipendiju i 35 učenicima srednjih škola koji se obrazuju za obrazovni profil za deficitarnu kvalifikaciju - kuvar, konobar, poslastičar, pekar i instalater u građevinarstvu.

Pravo da konkurišu imaju talentovani učenici druge i narednih godina školovanja koji blagovremeno i uspješno ispunjavaju obaveze propisane statutom škole. Talentovanog učenika za stipendiju predlaže nastavničko vijeće osnovne odnosno srednje škole, na osnovu pisane preporuke predmetnog nastavnika. Rok za podnošenje dokumenata je od 3. septembra do 19. oktobra 2018. godine.