Manja slova Veća slova RSS

>

Šehović i Vuković: Traže se lokacije za nove vrtiće, ozelenjavaće se i škole

Šehović i Vuković: Traže se lokacije za nove vrtiće, ozelenjavaće se i škole
Datum objave: 27.09.2018 12:05 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo prosvjete i Glavni grad radiće na identifikaciji novih lokacija koje bi od strane Glavnog grada eventualno mogle biti ustupljene za izgradnju vrtića, zaključeno je na sastanku ministra prosvjete dr Damira Šehovića i gradonačelnika Glavnog grada dr Ivana Vukovića sa saradnicima. 

Ministar Šehović je naglasio da je nedavno, za oko 3,3 miliona eura, otkupljeno zemljište na kome su, između ostalog, planirani vrtić i škola u City kvartu, kao i da Ministarstvo prosvjete sada traži nove lokacije za izgradnju vrtića.

Gradonačelnik Vuković je rekao da je Glavni grad spreman da zajedno sa Ministarstvom prosvjete radi na iznalaženju lokacija koje bi bile ustupljene za izgradnju novih vrtića ili već postojećih objekata koji bi eventualno bili ustupljeni na adaptaciju i rekonstrukciju. Primjer je vrtić “Stara varoš”, koji je otvoren prije nekoliko dana, a koji je na adaptaciju ustupljen upravo od Glavnog grada.

Osim toga, dogovoreno je pokretanje zajedničkog projekta ozelenjavanja škola na teritoriji Glavnog grada. Njime bi se, uz kampanju koja bi pratila taj projekat, radilo na tome da djeca i mladi više vode računa o izgledu svog najbližeg okruženja, kakva su školska dvorišta. Kako je naglašeno, cilj bi bilo slanje poruke da svako, vodeći računa o ponašanju u školi i van nje, kao i učestvovanjem u akcijama zajednice, zapravo gradi bolje društvo.

Sagovornici su zaključili da između Ministarstva prosvjete i Glavnog grada postoji veliki prostor za saradnju i da će obije strane u narednom periodu to koristiti za inciranje i sprovođenje zajedničkih projekata.