Manja slova Veća slova RSS

>

Počinje prijavljivanje korisnika, u ponoc ističe ističe rok za prijavljivanje poslodavaca za Program stručnog osposobljavanja

Počinje prijavljivanje korisnika, u ponoc ističe ističe rok za prijavljivanje poslodavaca za Program stručnog osposobljavanja
Datum objave: 15.10.2018 12:00 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Rok za prijavljivanje poslodavaca za Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem završava se u ponoć, dok će prijavljivanje korisnika za učešće u 7. ciklusu Programa početi 18. oktobra u 12 sati.

Prijavljivanje budućih korisnika Programa, elektonskim putem, preko portala www.eUprava.me, trajaće do 18. novembra t.g. Podsjećamo da pravo na stručno osposobljavanje imaju lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja, odnosno sa visokim obrazovanjem, i koja su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Prema analizi koju je sprovelo Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Poreskom upravom, a koja se odnosi na prethodne godine realizacije Programa, oko 50% korisnika Programa je nastavilo radni angažman.

Informacija o procedurama prijavljivanja se nalazi na stranicama E-uprave, Uprave za kadrove, Zavoda za zapošljavanje i Ministarstva prosvjete.

PR služba Ministarstva prosvjete