Manja slova Veća slova RSS

>

U toku renoviranja kroz donacije SAD: škola na Bioču završena, vrtić u Beranama se radi

U toku renoviranja kroz donacije SAD: škola na Bioču završena, vrtić u Beranama se radi
Datum objave: 24.10.2018 13:39 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Rekonstukcija škole na Bioču „18. oktobar“ je završena, a radovi na vrtiću „Radmila Nedić“ u Beranama su u toku“, rekao je načelnik Službe za investicije Ministarstva prosvjete Filip Grujić. Kako je saopštio, donacijom SAD Crnoj Gori za rekonstrukciju četiri crnogorske obrazovne ustanove, biće uloženo ukupno oko 550.000 dolara. Obrazovne ustanove na koje se odnosi donacija su, pored dvije pomenute, i OŠ “Sutjeska” u Podgorici na kojoj se uskoro očekuju radovi, i OŠ “Mihailo Žugić” u Pljevljima.

Grujić je naglasio da su radovi koji su izvedeni na školi „18. oktobar“ na Bioču obuhvatali: uklanjanje postojećih i izgradnju novih toaleta, izgradnju prostorije za boravak djece predškolskog uzrasta sa malom kuhinjom, zamjenu svih prozora i podova u fiskulturnoj sali.

Ugovor za renoviranje JPU "Radmila Nedic", za koju su radovi u toku, obuhvataju: kompletno renoviranje krova uključujuci nove oluke, zamjenu prozora, popravke na fasadi.

Donacija je finansirana od strane komande Sjedinjenih Americkih Država za Evropu (EUCOM), a realizuje se kroz program pomoći koji sprovodi kancelarija pri ambasadi SAD u Podgorici.