Manja slova Veća slova RSS

>

Novi instrumenti za tri područna odjeljenja muzičkih škola na Sjeveru

Novi instrumenti za tri područna odjeljenja muzičkih škola na Sjeveru
Datum objave: 18.12.2018 13:48 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Predstavnici Ministarstva prosvjete i Organizacije za zaštitu prava autora muzike Crne Gore – PAM CG posjetili su novootvorene područne ustanove osnovnih muzičkih škola u Mojkovcu, Plavu i Rožajama. Tom prilikom predstavnik Ministarstva prosvjete, Borjan Radović i direktor PAM-a, Vasilije Raičević, kao zajedničku donaciju, uručili su muzičke instrumente i školski mobilijar.

Ministarstvo prosvjete je ove školske godine otvorilo tri područna odjeljenja muzičke škole u navedenim gradovima, čime je omogućilo djeci da pohađaju osnovno muzičko obrazovanje i razvijaju svoje talente. U Plavu područno odjeljenje muzičke škole radi u sklopu JU OŠ „Hajro Šahmanović“, u Mojkovcu u JU OŠ „Aleksa Đilas Bećo“, a u Rožajama u okviru Centra za kulturu.

PR služba Ministarstva prosvjete

Uručeni instrumenti i školski mobilijar će koristiti učenicima i nastavnicima za uspješnu realizaciju nastavnih aktivnosti. Ovim i sličnim akcijama obezbjeđuju se adekvatni uslovi za školovanje i afirmaciju učenika, njihovih talenata i doprinosi razvoju kreativnosti koja kroz muzičku umjetnost dolazi do izražaja.

Takođe, u narednom periodu biće potpisan memorandum o saradnji između Ministarstva prosvjete i Organizacije za zaštitu prava autora muzike Crne Gore – PAM CG, kojim se planira podrška učenicima ostalih muzičkih škola, koji budu prepoznati kao najbolji. Podrška će se odnositi na njihovo dalje napredovanje i usavršavanje kroz edukacije, seminare i takmičenja, a sve u cilju razvoja sveukupnog crnogorskog muzičkog stvaralaštva.

PR služba Ministarstva prosvjete