Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Шеховић: Завршен вртић у општини Тузи, планирана школа на Карабушком пољу, али и 4 нова вртића у Главном граду вриједна преко 8 милиона

Шеховић: Завршен вртић у општини Тузи, планирана школа на Карабушком пољу, али и 4 нова вртића у Главном граду вриједна преко 8 милиона
Датум објаве: 25.06.2019 12:23 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Радови на вртићу у најмлађој општини Тузи, вриједни око 1,7 милиона су завршени у роковима, што значи да ће он у септембру отворити врата за малишане, поручио је министар просвјете др Дамир Шеховић на данашњем обиласку овог објекта. Како је истакао министар, у њему ће бити мјеста за преко 200 дјеце. Објекат су обишли и директор Управе јавних радова Решад Нухоџић, те предсједник општине Тузи Ник Ђељошај. Министар је током посјете најавио и градњу школе на Карабушком пољу, али и 4 нова вртића у Главном граду.

ПР служба Министарства просвјете

Како је рекао министар Дамир Шеховић, објекат вртића у Тузима садржи 11 радних соба, мултифункционални простор, кухињу, просторије за запослене као и остале пратеће садржаје. Шест соба ће бити намијењено потребама вртића, а 5 радних соба за дио јаслица.

Шеховић је нагласио да је вртић у Тузима грађен у оквиру пројекта са Банком за развој Савјета Европе (ЦЕБ), најавивши и 4 нова вртића у Главном граду кроз нови пројекат са том банком: „Са ЦЕБ-ом је завршен вртић у Загоричу, на Старом аеродрому и овај испред кога смо данас у општини Тузи, а ове године креће и градња вртића у Блоку 6. Но, најавићу и да је у припреми и нови пројекат са ЦЕБ-ом, у оквиру кога ће се, само у Главном граду, градити још 4 нова вртића и то у: Цитy кварту, Златици, Тушком путу и још један на Старом аеродрому, и вриједни су укупно преко 8 милиона еура“.

ПР служба Министарства просвјетеПР служба Министарства просвјете

Директор Управе јавних радова Решад Нухоџић, рекао је: „У току су завршни радови на уређењу терена, монтажи намјештаја као и функционалне пробе на исталацијама, након чега ће се приступити процедури техничког пријема објекта и прибављања употребне дозволе, тако да ће објекат званично бити спреман за пријем малишана у септембру. У овом случају, као што и сами можете да видите, добили смо заиста лијеп и функционалан објекат на око 1.400 метара квадратних, изграђен у уговореном року – нешто преко 12 мјесеци - и уз поштовање стандарда, који ће омогућити дневни боравак 200 дјеце. Вртић у Тузима је уједно још један доказ да грађани могу рачунати на то да ће Влада Црне Горе наставити да ствара услове за побољшање квалитета живота у свим црногорским општинама“. Радове је изводила компанија ЕУРОЗОX.

ПР служба Министарства просвјете

Предсједник општине Тузи Ник Ђељошај, истако је добру сарадњу са Министарством просвјете, рекавши да ће општина до септембра завршити све радове на приступној саобраћајници. “Наставићемо сарадњу са Министарством и на изградњи школе на Карабушком пољу. Захвални смо на партнерском односу Министарства просвјете и Владе Црне Горе када је ријеч о оваковом пројекту, у сада најмлађој општини Тузи“.

ПР служба Министарства просвјете

Током обиласка министар је подсјетио и на друге пројекте на територији општине Тузи. Наиме, у сарадњи са Турском развојном агенцијом (ТИКА) урађена је реконструкција сале гимназије у Тузима „25. мај“, укупне вриједности око 110 000 еура. Са ТИКА-ом је урађена и реконструкција у основној школи „29. новембар“ у Диноши, укупне вриједности преко 100 000 еура. Но, у Капиталном буџету предвиђена су и средства за школу на Карабушком пољу која ће реализовати са Европском инвестиционом банком, и, како је министар рекао, очекује се рјешавање питања експропријације.

ВИДЕО: