Manja slova Veća slova RSS

>

Šehović primio Kostu Vukićevića, osvajača bronzane medalje na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi

Šehović primio Kostu Vukićevića, osvajača bronzane medalje na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi
Datum objave: 30.07.2019 10:58 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


“Učenici poput tebe, ulivaju nam optimizam i pokazuju da sve što radimo nije uzalud, te da je Crna Gora u znanju konkurentna na međunarodnom nivou, poručio je danas ministar prosvjete dr Damir Šehović Kosti Vukićeviću, učeniku Gimnazije "Slobodan Škerović", koji je osvojio bronzanu medalju na 36. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi (BMO) u Kišinjevu, Moldavija.

Ministar je rekao da je obrzovni sistem ponosan na rezultate koje Kosta pokazuje iz godine u godinu, a još više na njegov entuzijazam i vrijedni rad na sebi, u namjeri da postigne još bolje rezultate.

“Ne samo obrazovni sistem, već cijelo naše društvo trebalo bi da bude ponosno na učenika poput tebe, koji je pokazao, da kada je u pitanju znanje, veličina države iz koje dolazi nije presudna, jer naša mala zemlja danas ima jednog od tri najbolja matematičara na Balkanu u konkurenciji srednjoškolaca. Važna je posvećenost, a ti si dokazao da se vrlo ozbiljno baviš talenatom koji posjeduješ”, rekao je ministar.

PR služba Ministarstva prosvjete

On je naglasio da je Ministarstvo odlučno u promociji talenata, te da je u tom cilju osnovan Fond za kvalitet i talente iz kojeg je i Kosta nagrađen prošle godine, kao i da ga sigurna nagrada očekuje i ove godine.

Kosta je objasnio na koji način se odvijalo takmičenje u Kišinjivu i kakva je bila konkurencija. On se osvrnuo i na pripreme za takmičenje koje su trajale, kako je rekao, gotovo cijelo drugo polugodište.

PR služba Ministarstva prosvjete

Prema njegovim riječima, ljubav prema matematici naslijedio je od majke, koja je profesor matematike na fakultetu, a još jedno od polja njegovog interesovanja je programiranje.

U nadi da će za Crnu Goru ostvariti zapažene rezultate, za četiri dana Kosta će otputovati u Azerbejdžan na Svjetsku matematičku olimpijadu, gdje će se okušati u još jačoj konkurenciji.

Kako je rekao, ostvareni rezultati na svjetskom takmičenju odveli bi ga korak dalje, ka nekom od prestižnih svjetskih univerziteta, gdje bi on želio da nastavi školovanje.

PR služba Ministarstva prosvjete