Manja slova Veća slova RSS

>

Rekonstruisan vrtić sa TIKA-om, Šehović najavio: Planirano 7 novih vrtića

Rekonstruisan vrtić sa TIKA-om, Šehović najavio: Planirano 7 novih vrtića
Datum objave: 03.10.2019 14:13 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministar sporta i mladih Turske Mehmet Kasapoglu

Rekonstrukcija vrtića “Osmijeh” koji funkcioniše u sklopu predškolske ustanove “Ljubica Popović” danas je svečano obilježna u prisustvu ministra prosvjete dr Damira Šehovića i ministra sporta i mladih Turske Mehmeta Kasapoglua. Rekonstrukcija je rađena sa Turskom razvojnom agencijom TIKA, a vrijednost radova bila je oko 60 000 eura. Rađena je adaptacija Objekta i opremanje inventarom, ali i uređenje dvorišta.
PR služba

“U kontinuitetu radimo na poboljšanju uslova u predškolskim ustanovama. Ovaj objekat je značajno unaprijeđen, a sa TIKA-om se već definišu prioriteti za narednu godinu” rekao je ministar Damir Šehović. Istakao je takođe planove Vlade Crne Gore i Ministarstva prosvjete u vezi sa predškolskim ustanovama: “Počela je gradnja vrtića u Rožajama, a plan je da počne gradnja još tri vrtića ove godine i sva četiri su ukupne vrijednosti oko 6,5 miliona eura. Takođe, u finalnoj fazi smo pripreme za potpisivanje aranžmana sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, kroz koji će biti izgrađeno još 7 novih vrtić i to u: City kvartu, Zlatici, Tuškom putu, Starom aerodromu, te Beranama, Bijelom Polju i Plavu, ukupne vrijednosti ne manje od 15 miliona.

Ministar Kasapoglu rekao je: “Radimo sve kako bismo još više učvrstili odnose između Turske i Crne Gore, sa kojom imamo intenzivnu saradnju. Danas iza sebe imamo objekat u kome su uslovi za boravak poboljšani. Iskreno se zahvaljujem ministru Šehoviću. Djeca su budućnost i TIKA je to prepoznala, te sam siguran da ćemo dalje unapređivati saradnju”.

Samo tokom 2018. godine sa TIKA-om su rekonstruisana 4 obrazovna objekta. TIKA je od 2007. godine samo u oblast obrazovanja u Crnoj Gori uložila oko 4 miliona eura. Današnjem obilježavanju rekonstrukcije prisustvovao je i koordinator TIKA-e za Crnu Goru Muhamed Unal i ambasadorka Republike Turske u Crnoj Gori NJ.E. Songul Ozun.

Ministar Damir Šehović