Manja slova Veća slova RSS

>

NAJAVA: Konferencija „Razmjena iskustava o procesu reforme obrazovanja”

NAJAVA: Konferencija „Razmjena iskustava o procesu reforme obrazovanja”
Datum objave: 07.10.2019 10:36 | Autor: Zavod za školstvo

Ispis Štampaj stranicu


U organizaciji Zavoda za školstvo se 8. i 9. oktobra 2019. godine održava konferencija „Razmjena iskustava o procesu reforme obrazovanja”. U radu Konferencije će učestvovati predstavnici obrazovnih institucija iz Slovenije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Cilj Konferencije je poređenje osnovnih principa i ciljeva obrazovnih politika i njihove implementacije u praksi, razmjena iskustava, uspostavljanje bolje saradnje među institucijama regiona, kao i stvaranje pretpostavki za ujednačavanje i unapređivanje kvaliteta obrazovanja.

Planirano je da učesnici tokom Konferencije prezentuju karakteristike obrazovnih sistema i nadležnosti institucije koju predstavljaju, prednosti i izazove sa kojima se susreću prilikom implementacije obrazovnih politika, kao i primjere dobre prakse.

Poseban naglasak biće dat sljedećim temama: Utvrđivanje kvaliteta rada u obrazovno-vaspitnim ustanovama i Ključne kompetencije sa posebnim fokusom na implementaciju STEM kompetencija, kao i preduzetničke i digitalne kompetencije.

Konferenciju će otvoriti gospođa Arijana Nikolić Vučinić, generalna direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje i vaspitanje u Ministarstvu prosvjete i gospodin Rešad Sijarić, direktor Zavoda za školstvo. Otvaranju Konferencije će prisustvovati i ambasadori zemalja učesnica u Crnoj Gori, predstavnici međunarodnih i nacionalnih institucija iz oblasti obrazovanja.

Otvaranje Konferencije: utorak, 8. oktobar, u 10 časova, velika sala Ministarstva prosvjete.

PROGRAM RADA