Manja slova Veća slova RSS

>

Počelo prijavljivanje korisnika za Program stručnog osposobljavanja

Počelo prijavljivanje korisnika za Program stručnog osposobljavanja
Datum objave: 18.10.2019 15:08 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Prijavljivanje korisnika za Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem počelo je danas i trajaće do 18. novembra 2019. godine.

Prijavljivanje budućih korisnika za učešće u 8. ciklusu Programa vrši se elektonskim putem, preko portala www.eUprava.me.

Podsjećamo da pravo na stručno osposobljavanje imaju lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja, odnosno sa visokim obrazovanjem, i koja su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Takođe, naglašavamo da svi korisnici koji žele da se stručno osposobljavaju u obrazvnim ustanovama, moraju imati završene studije u trajanju od 4 godine, odnosno 240 ects.

Prema analizi koju je sprovelo Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Poreskom upravom, a koja se odnosi na prethodne godine realizacije Programa, oko 50% korisnika Programa je nastavilo radni angažman.

Informacija o procedurama prijavljivanja se nalazi na stranicama E-uprave, Uprave za kadrove, Zavoda za zapošljavanje i Ministarstva prosvjete.