Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Наредних дана упутство за комуникацију током обуставе наставе

Наредних дана упутство за комуникацију током обуставе наставе
Датум објаве: 15.03.2020 20:19 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Наредних дана биће израђено и дистрибуирано свим школама упутство о начинима комуникације и праћењу материјала за вријеме обуставе наставе у Црној Гори, закључено је на данашњем састанку министра просвјете др Дамира Шеховића са директорима образовних институција, школа и других образовних установа. То упуство служиће за олакшавање и усмјеравање комуникације, размјену материјала, предавања и др. и потребно га је разликовати од плана надокнаде наставе који ће се, као кључни и формални документ, накнадно усвојити. Истакнуто је и да ће сви ресурси свакога у образовном систему бити подређени дјеци.

Комуникација током обуставе наставе би, између осталог, требало да укључује снимање и емитовање видео-материјала. Он би био емитован на yоутубе каналу, а министар Шеховић сјутра ће организовати састанак са челницима телевизија, такође у циљу емитовања дијела наставног садржаја. Осим тога, план комуникације укључиваће размјену материјала путем уобичајених канала попут вибер-група, али и е-платформе и др.

„Свима апсолутни приоритет треба да буде заштита здравља дјеце јер, настава се може надокнадити, а здравље теже. Међутим, наша је обавеза да свој дио посла, а то је управо настава, па макар и у овом неформалном облику, дође до дјеце“, заједнички је закључак са састанка.

Учесници су поздравили досадашњу отвореност свих медија за сарадњу по питању очувања здравља у земљи, као и отвореност свих других друштвених чинилаца, те позвали све субјекте који мисле да могу да дају допринос овој теми, да контактирају Министарство просвјете.

Састанку су присуствовали директори Завода за школство, Завода за уџбенике и наставна средства, Центра за стручно образовање, Испитног центра, те директори гимназије „Слободан Шкеровић“ и средње стручне школе „Васо Алигрудић“.